بهبود مهارت مطالعه به سبک جیم کوییک

۸ اسفند, ۱۳۹۸
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

بهبود مهارت مطالعه به سبک جیم کوییک از کتاب ارزشمند جیم کوییک، به نام بی‌حدومرز انتخاب و تقدیم شما شده است. شما با خواندن این مقاله در فروشگاه اینترنتی کتاب جریان کتاب یاد می‌گیرید که چطور روشمند مطالعه کنید و در زمان کمتری مطالب بیشتری را بخوانید. فهرست مهم‌ترین بخش‌های این مقاله به این شرح است:

  1. ارتباط مطالعه و یادگیری
  2. چطور بهتر مطالعه کنیم؟
  3. جمع‌بندی

ارتباط مطالعه و یادگیری

این بخش، از کتاب بی حد و مرز نقل می‌شود.

مطالعه کتاب

مطالعه کتاب

روانشناسان از دهۀ شصت مطرح کرده‌اند که چهار سطح صلاحیت یا یادگیری وجود دارد:
اول: عدم صلاحیت ناهشیار نام دارد که یعنی از آنچه نمی‌دانید، خبر ندارید.
مثلاً شاید حتی از این واقعیت که چیزی به نام تندخوانی وجود دارد هم اطلاع نداشته باشید. بنابراین، از این موضوع هم آگاهی ندارید که هم‌اکنون قادر به تندخوانی نیستید.
اگر جز این بود، به کتاب ها به چشم منبعی مورداعتماد برای یادگیری بایدها و نبایدهای زندگی نگاه می‌کردید و قدر آن‌ها را بیشتر می‌دانستید.

دوم: سطح عدم صلاحیت هشیار است. در این سطح، از آنچه نمی‌دانید، آگاهی دارید.
برای مثال می‌دانید که بخش مهم و زیادی از یادگیری شما از مطالعه شما نشئت می‌گیرد.

سوم: سطح سوم، سطح صلاحیت هشیار است. در این حالت، شما از وجود مهارتی آگاه هستید و ظرفیت اجرای آن مهارت را دارید؛ اما خودتان در این زمینه آموزش ندیده‌اید و نمی‌دانید چطور باید از آن مهارت‌ها استفاده کنید.

چهارم: این سطح، سطح صلاحیت ناهشیار است. در این حالت می‌دانید کاری ار چطور باید انجام دهید و به نوعی، برایتان درونی شده است.

در اینجا جیم کوییک یک سطح را خودش اضافه می‌کند:
پنجم: تسلط واقعی. این مرحله فراتر از صلاحیت ناهشیار است و عملکردش برای اجرای مهارت‌ها در سطح نخبگی، ذاتی است.
این مرحله، همان بی حد و مرز بودن است. اگر می‌خواهید استاد شوید، باید مانند ابَرقهرمان‌ها مطالعه کنید!

چطور بهتر مطالعه کنیم

راهکارهایی ارائه شده تا افراد جامعه بتوانند مهارت مطالعه خود را بهبود بخشند و مطالب را به خوبی در ذهن خود به خاطر بسپارند که تعدادی از آن ها شامل موارد زیر می باشد.

از سبک یادگیری خود استفاده کنید

استفاده از سبک یادگیری برای مطالعه

سبک یادگیری

وقتی صحبت یادگیری در میان باشد، همه ما روش های مخصوص خود را برای انجام این کار داریم. اما در واقع، چهار سبک اصلی جهت یادگیری وجود دارد که عبارت اند از:

  • یادگیری به روش بصری: در این سبک، افراد با تماشای عناصر بصری (نمودارها، رنگ ها و فیلم و..) به کار رفته در مطالب آن ها را در ذهن خود به خاطر می سپارند.
  • یادگیری به روش شنیداری: در این سبک یادگیری، افراد با گوش دادن به نشانه های صوتی مانند گفتار، موسیقی، قافیه ها و صدا های دیگر مطالب را به خاطر می سپارند.
  • یادگیری به روش خواندن و نوشتن: دانش آموزان و دانشجویان با خواندن و نوشتن، مطالب مورد نیاز جهت مطالعه را بهتر می آموزند.
  • و در نهایت تعدادی از افراد هستند که با نقش آفرینی، مدل سازی، ترسیم نمودار و ساخت فلش کارت، مطالعه را برای خود لذت بخش می کنند.

مکانی برای مطالعه پیدا کنید

باید مکانی را پیدا نمایید که به راحتی در آن به مطالعه بپردازید و تمرکزتان از بین نرود که این مورد تا حدودی بستگی به سبک یادگیری شما نیز دارد. تعدادی از افراد جامعه ممکن است دریابند که کافی شاپ شلوغ، یک مکان مطالعه ایده آل برای شخصیت آنها می باشد. عده ای هم ممکن است ترجیح دهند در محیطی کاملاً ساکت و عاری از هرگونه حواس پرتی به مطالعه بپردازند. محققان درمورد این موضوع گفته اند که شما می توانید با تغییر منظم محل مطالعه خود، تمرکز بهتری داشته باشید چرا که با مطالعه در مکان های مختلف، مغز شما با مطالبی که می خوانید ارتباط های مختلفی ایجاد می کند که این امر سبب تقویت حافظه می شود.

 تنظیم زمان مطالعه

جهت مطالعه خود جدول زمانی تهیه نمایید و خودتان را به انجام آن موظف بدانید. این امر خصوصاً در قبولی امتحان یا آزمون اصلی امری بسیار مهم می باشد و به شما کمک می کند تا مطالب را سامان داده و زمان لازم را بین موضوعات تقسیم کنید.

زندگی متعادل داشته باشید

برخی دانش آموزان و دانشجویان تمام وقت خود را به خصوص در زمان امتحان صرف یادگیری مطالب می کنند، در صورتی که بهتر است مطالعه را در یک دوره طولانی گسترش داده و در عین حال تمام فعالیت های دیگر یک زندگی عادی را ادامه داد. مطالعه طولانی سبب ایجاد خستگی ذهن و احساس خواب آلودگی می شود. اگر در طول روز میان تایم مطالعه چند ساعت از زمان خود را به ورزش و معاشرت روزانه بپردازید اطلاعاتی که خوانده اید را به راحتی حفظ خواهید کرد.

مطالب را اولویت بندی نمایید

به تعویق انداختن مطالبی که دشوار یا خسته کننده هستند کاری بسیار آسان می باشد و ممکن است به راحتی آن ها را به تاخیر بیندازید تا زمانی که دیگر وقتی برای مطالعه باقی نماند. به همین جهت باید اطمینان حاصل کنید که مطالبی را که باید در طول روز مطالعه نمایید بر اساس سختی و آسانی آن ها به ترتیب اولویت بندی کرده باشید. این امر به شما امکان می دهد تا بهترین برنامه ریزی را برای مطالب درسی خود داشته باشید. هر وقت مطلبی جدید به شما آموزش داده شد آن را در برنامه ریزی خود قرار دهید و خود را به انجام برنامه ریزی موظف بدانید و مطلب درسی را حتی اگر دشوار بود طبق برنامه پیش بروید.

به خودتان پاداش دهید

زمانی که تایم درسی خود را به خوبی سپری کرده اید می توانید با فعالیت های سرگرم کننده به خودتان پاداش دهید. به پاداش به عنوان انگیزه ای برای انجام مطالعه لازم فکر کنید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که پیش بینی پاداش شما باید انرژی بیشتری به شما دهد تا بتوانید به هدف مطالعه خود برسید.

یادداشت برداری انجام دهید

یادداشت برداری

یادداشت برداری

تمامی افراد جامعه روش های یادداشت برداری مختص خود را دارند. برخی از پیشنهادات کلی جهت انجام یادداشت برداری بهتر شامل موارد زیر می‌باشد.

  • تمام حواس خود را بر روی مطالب درسی متمرکز کنید.
  • هنگام یادداشت برداری مطالب آموزش داده شده را به کلمات خود تبدیل نمایید.
  • اطمینان حاصل کنید که هنگام ورود به کلاس، قلم و کاغذ کافی به همراه داشته باشید.
  • در میان جملات از نقاط، اختصارات و نمادها استفاده کنید. اینها باعث می شود یادداشت برداری سریع تر انجام شود.
  • یادداشت های خود را مرور، ویرایش و سازماندهی کنید. در صورت لزوم، آن ها را با روشی سازمان یافته تر بازنویسی کنید.
  • یادداشت برداری هر درس را در یک صفحه جدید شروع کنید و در ابتدا، عنوان درس و تاریخی که آموزش داده شده را یادداشت کنید.
  • با توجه به سبک یادگیری خود یادداشت برداری مطالب را انجام دهید. به عنوان مثال اگه سبک یادگیری شما به روش بصری می باشد نمودارهایی را رسم کنید که به شما در درک مطالب کمک کند.

جمع‌بندی

بنابر مطالب گفته شده می توان نتیجه گرفت که به جای مطالعه بیشتر بهتر است هوشمندانه مطالعه کرد. نیازی به زیاده روی در زمان بندی برای مطالعه نمی باشد، شما فقط باید از برنامه ریزی خود با دقت و هوشمندانه استفاده کنید و از تعویق و هدر رفتن تایم خودداری کنید. با دانستن سبک یادگیری خود می توانید مطالعه مطالب را متناسب با نقاط قوت خود انجام دهید. این امر می تواند مهارت مطالعه شما را بهبود بخشد و اجازه دهد تا به سرعت در رسیدن به اهداف علمی خود پیشرفت کنید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.