8 تکنیک داستان نویسی

۱۱ اسفند, ۱۳۹۸
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

داستان فرآورده ای تخیلی است که در جهان واقعی به نمایش گذاشته می شود. داستان ها در انواع مختلف رمان، داستان کوتاه، داستانک، داستان نیمه بلند نوشته می شوند. افرادی که شروع به داستان نویسی می نمایند باید به گونه ای محتوای داستان خود را تولید نمایند که داستان نوشته شده پذیرای تفکرات متفاوت جامعه باشد و بتواند توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کند. در این مقاله از فروشگاه اینترنتی کتاب جریان کتاب سعی بر این کرده ایم تا شما را با تکنیک هایی آشنا کنیم که بتوانید داستانی پر مخاطب را تولید نمایید. با ما همراه باشید.

1_داستان چیست؟

2_انواع داستان ها

3_تکنیک های داستان نویسی

4_سخن پایانی

داستان چیست ؟

داستان

Story

داستان ها به معنای باز آفرینی رویداد ها و حوادث به ظاهر واقعی می باشند. به بیانی دیگر داستان فراورده‌ای تخیلی است که در جهان واقعی به نمایش گذاشته می شود. داستان نویس متعهد گر چه می داند داستان باید خواننده را سرگرم کند ولی هدف اصلی او تعلیم دادن و آگاه کردن مخاطبان می باشد، به همین علت می گویند ادبیات به طور عام و داستان به طور خاص نوعی آموزش و آگاهی محسوب می شوند. داستان تاثیری بر اذهان خوانندگان می گذارد که ممکن است هیچ رساله تحقیقی، فلسفی و اخلاقی این قدرت را نداشته باشد.

انواع داستان ها

داستان ها به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که شامل موارد زیر می باشند.

  • داستان نیمه بلند: نوعی از داستان محسوب می شود که بیشتر از پنجاه صفحه دارد و خصوصیات کلی داستان کوتاه را دارا می باشد.
  • داستانک: داستانک داستانی حتی کم حجم‌تر از «داستان کوتاه» است. داستانک نهایتاً باید در چند خط یا حداکثر یک صفحه نوشته، منظور و مفهوم خود را به مخاطب برساند.
  • داستان کوتاه: داستان کوتاه تشکیل شده از تخیلات ذهنی نویسنده می باشد که در آن زندگی یک شخصیت یا چندین شخصیت ساخته ذهن نویسنده بیان شده و در چند صفحه منتشر می شود.
  • رمان: نوعی داستان می باشد که معمولا بیشتر از چندین صفحه می باشد و ممکن است از هزار صفحه بیشتر نیز پیش برود. رمان دارای اشخاص مختلفی است که هر کدام از پیچیدگی و ابعاد مختلفی برخوردار می باشند.

تکنیک های داستان نویسی

تکنیک داستان نویسی

Basics of storytelling

  • زمان لازم را برای داستان نویسی اختصاص دهید

به همان گونه ای که برای وبلاگ خود شروع به نوشتن محتوا می نمایید، شروع به داستان نویسی کنید. برای داستان نویسی برنامه ریزی دقیق انجام دهید و به جمع آوردی اطلاعات در مورد موضوعی که میخواهید برای آن داستان بنویسید بپردازید. از جمله اطلاعاتی که باید جمع آوری کنید تاریخچه، نقل قول ها، حکایات شخصی و انگیزه های خاص بنیانگذاران و مدیران می باشد.

  • یاد بگیرید که چگونه داستان نویسی را به خوبی شروع کنید

تنها در صورتی می توانید تمام آمادگی ها و برنامه ریزی ها برای داستان نویسی را کسب نمایید که چیزی در مورد هنر داستان نویسی بدانید. اطمینان حاصل کنید که داستان شما شامل اصول اولیه عمل، شخصیت ، احساسات و تصاویر می باشد.

  • در داستان نویسی روی اتفاقات فعال تمرکز کنید

داستانی که تنها نشان دهنده اتفاقاتی می باشد که برای شخصیت اصلی رخ می دهد سبب خستگی مخاطبان می شود. بالعکس داستان هایی که اتفاقات متفاوت را از جمله عدالت، عشق ، پیروزی از محتوای جذاب تری برخوردار می باشد و نظر مخاطبان را به خوبی جلب می نماید. به همین علت تمرکز بر اتفاقات درام داستان، همان چیزی می باشد که مخاطب شما را درگیر و علاقه مند می کند.

  • قسمت های فرعی داستان را حذف کنید

از آن جا که داستان مخصوص خود را بارها بازگو می نمایید، لزوماً لازم نیست هر بار جزئیات را درج کنید. پرداختن به قسمت های فرعی داستان در زمان اشتباه یا به مخاطب اشتباه می تواند باعث از دست رفتن علاقه آن ها شود. نوشتن اتفاقات جذاب در داستان سبب حفظ علاقه مخاطبان به گونه ای که بعد از گذشت چندین سال همچنان داستان را در ذهن خود به خاطر داشته باشند می شود.

  • شخصی سازی کنید

شخصی سازی داستان

what is your story

از پرداختن به نارسایی ها و مشکلات خود نترسید. پیوندی که با نوشتن مشکلاتتان در داستان بین شما و مخاطبان ایجاد می شود باعث اعتماد مخاطبان به شما و علاقه مند شدن هرچه بیشتر آن ها به داستان می شود که این امر عامل اصلی وفاداری مخاطبان و خرید مکرر داستان های شما توسط آن ها می باشد.

  • در داستان نویسی از عناصر بصری استفاده نمایید

  • مکان: وقتی روی مکان تمرکز می کنید، خوانندگان و شنوندگان راحت تر می توانند مکان و زمان داستان را تصور کنند.  اگر وقت دارید، برای داستان خود مکان ها و زمان هایی را در نظر بگیرید.
  • احساسات: استفاده از همه حواس، روش دیگری برای حفظ علاقه مخاطبان به داستان می باشد. برای هر قسمت داستان، آنچه را که شما (یا شخصیت اصلی) دیدید، شنیدید، بو کرده اید، چشیده اید و یا از نظر جسمی احساس کرده اید را بیان کنید. این نکته را نیز توجه داشته باشید که لازم نیست هر لحظه به تمامی حواس 5 گانه اشاره کنید بلکه سعی بر این داشته باشید در صورت امکان همه آن ها را در طول داستان بگنجانید.
  • تصاویر: عکس ها، نقشه ها، نمودارها، فیلم ها، اسلایدها، اینفوگرافی ها، بیان صورت و حرکات اینها همه داستان شما را جالب و به یاد ماندنی می کنند. این موضوع که از چه نوع تصویری در داستان نویسی خود استفاده نمایید به فرمت داستان بستگی دارد.
  • روی عنصر انسان تمرکز کنید

پر طرفدارترین داستان ها از بیان احساسات در سطح انسانی جهت ارتباط با مخاطبان استفاده می کنند. واقعیت ها و ارقام می توانند قانع کننده باشند، اما داستان هایی که احساسات انسان در آن به نمایش گذاشته شده از طرفداران بیشتری برخوردار می باشند.

  • مطمئن شوید که شروع ، میانه و پایان محکم دارید

سرگذشت داستان شما در این قسمت ها به شما کمک می کند تا مهم ترین لحظه های داستان خود را به خاطر بیاورید، استمرار بین داستان ها را حفظ نمایید و اتفاقاتی که قرار است در داستان نوشته شوند را کنترل نمایید. این موضوع را توجه داشته باشید که شروع داستان باید به گونه ای باشد که مخاطب را به خود جلب کند و میانه محتوا مخاطب را به داستان علاقه مند نماید و در آخر به گونه ای پایان یابد که مخاطب تشیویق به خریدن دیگر داستان های شما شود.

سخن پایانی

همان طور که در مطالب بالا توضیح داده شد داستان به نوعی محتوای علمی تخیلی گفته می شود که در واقعیت به نمایش گذاشته می شود.  داستان تاثیری بر اذهان خوانندگان می گذارد که ممکن است هیچ رساله تحقیقی، فلسفی و اخلاقی این قدرت را نداشته باشد . برای داستان نویسی باید تکنیک های ذکر شده را مورد توجه قرار دهید چرا که با اعمال آن ها می توانید محتوایی جذاب را تولید نمایید که سبب علاقه مند شدن مخاطبان شود و آن ها را به خریداری دیگر داستان های شما تشویق نماید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.